E-learning bij fysieke overbelasting en opleiding tot ergocoach

E-learning en de preventie van verzuim door fysieke overbelasting?

Verzuim op de werkvloer door fysieke overbelasting is bij veel bedrijven aan de orde van de dag. Rugklachten zijn een veel voorkomend probleem als het gaat om verzuim. Het is iets lastigs, maar gelukkig met de hulp van STEP diensten met E-learning is het iets wat verleden tijd kan zijn en waarop naast snel herstel beleid ook heel goed preventie acties kunnen worden genomen.

E-learning ook voor leren en trainen thuis

Bij STEP zijn wij gespecialiseerd in klachten aan het bewegingsapparaat. Wij zorgen ervoor dat uw medewerkers met rugklachten en andere fysieke klachten snel weer op de been zijn. Hiervoor hebben wij een unieke aanpak, training van veilig lichaamsgebruik in combinatie met E-learning voor thuis. Wij focussen ons namelijk niet alleen op werk gerelateerde situaties maar ook op alledaagse- en thuissituaties. We leren uw medewerkers veilig lichaamsgebruik op de werkvloer aan maar daarnaast ook in de thuissituatie, want een blessure kan overal opgelopen worden.
Met E-learning stimuleren wij de medewerker om vooral ook thuis actief te zijn.

 

E-learning en opleidingen tot ergocoach

Ter preventie van rugklachten en andere fysieke klachten heeft STEP een aanpak die bestaat uit een combinatie van trainingen op de werkvloer en E-learning. E-learning kan zowel voor als na de groepsgewijze cursus aan de deelnemers ter beschikking worden gesteld, enerzijds ter voorbereiding op de cursus en anderzijds ter herinnering en borging van de kennis. De STEP E-learnings zijn voorzien van een professionele “voice over” en kennistoetsen aan het begin en het eind van de E-learning. 

Daarnaast is het mogelijk om via ons “train de trainer” traject specifieke medewerkers op te leiden tot ergocoaches. Het voordeel hiervan is dat u altijd extra kennis aanwezig hebt in uw bedrijf die u op elk moment kan inschakelen. Aan de ergocoaches worden ook E-learning cursussen ter beschikking gesteld, waarmee zij medewerkers theoretisch en praktisch kunnen instrueren en trainen.

De BodyGuard

 • Om u gedurende het STEP traject te helpen en om u meer inzicht te geven hebben wij de BodyGuard ontwikkeld. Dit is een meetinstrument dat in real-time het verband tussen lichaamsgebruik en belasting weergeeft. Met de Bodyguard is men direct instaat om het lichaamsgebruik te verbeteren. Het is samen met E-learning één van onze belangrijkste tools om uw medewerkers bewust te maken van hun lichaamsgedrag.

Lees meer over onze aanpak

Door de onderstaande whitepaper geheel vrijblijvend te downloaden kunt u meer lezen over onze methode en geven wij u alvast een paar handige tips die u direct in de praktijk kan brengen.

 

Download onze whitepaper over:

Rugscholing

Hierin leest u wat de aanpak van STEP is met betrekking tot rugscholing en E-Learning. Download de Whitepaper en lees het zelf.


  Uw gegevens zijn enkel ter administratie en wij zullen deze nooit zonder uw toestemming delen met anderen. Lees hier meer over in ons privacybeleid.

  De BodyGuard in actie

  In video hiernaast ziet u een van onze hulpmiddelen in actie. De BodyGuard is een unieke door STEP ontwikkelde tool die het verband tussen lichaamsgebruik en stress op het bewegingsapparaat inzichtelijk maakt.

  Het is slechts een van de vele tools die wij tot uw beschikkingstellen.

  Neem contact met ons op

  Heeft u nog wat meer informatie nodig? Neem nu geheel vrijblijvend contact met ons op.


   Uw gegevens zijn enkel ter administratie en wij zullen deze nooit zonder uw toestemming delen met anderen. Lees hier meer over in ons privacybeleid.

   WhatsApp chat
   Call Now Button