fysieke belasting, tillen

Op 16-05-2023 stond STEP Nederland op de hulpmiddelenmarkt van de Gezond & Zeker Regiodag in Deventer waar o.a. het onderdeel fysieke belasting aan de orde kwam.

Ruim 200 ergo- en veiligheidscoaches waren aanwezig bij deze dag die naast fysieke belasting over agressie en werkbalans ging.

Henk Jan Kooke en Gerben Geerdink presenteerden de nieuwe STEP BodyProtector.

De STEP BodyProtector is een draagbaar motion capture-instrument (wearable) (zie nieuwsbrief van 2 juni).

De STEP BodyProtector maakt mensen perfect duidelijk en bewust wat bijvoorbeeld bij tillen belastend is en wat veilig rug- en lichaamsgebruik is in werk- en thuissituaties.

Vele aanwezigen, waarvan de meesten werkzaam in de zorg, waren enthousiast en hebben zelf aan den lijve ervaren hoe de STEP BodyProtector werkt.

fysieke belasting, tillen

fysieke belasting, tillen

Daarnaast kregen de geïnteresseerden informatie over de STEP cursussen in veilig rug- en lichaamsgebruik voor ergocoaches.

In deze cursus leert de ergocoach zelf de beheersing van veilig rug- en lichaamsgebruik en hoe dit met het eigen goede voorbeeld en met professionele reminder hulpmiddelen (STEP Bel, Buzzer, BackPack en BodyProtector) kan worden overgedragen aan werkers in de gezondheidszorg

Voor meer info: www.step.nl of tel. 074-2502828.

WhatsApp chat
Call Now Button