Essity Hoogezand, Safety week

In de week van 22 mei organiseerde Essity Hoogezand een safety week waar veel aandacht was voor diverse onderwerpen m.b.t. veiligheid maar ook voor Fysieke belasting en humane ergonomie. Mensen konden kennis maken met de STEP Bodyprotector en andere biofeedback learning tools waarmee de humane ergonomie kan worden verbeterd.

Er werd erg enthousiast op gereageerd.

Eén van de initiatiefnemers, Bert Bijstra (HVK) zegt er het volgende over:

Binnen Essity Operations Hoogezand hebben wij passende aandacht voor “ergonomie” als onderdeel van een veilige en gezonde werkplek. Het effect wordt medebepaald door de omstandigheden die medewerkers en hun leidinggevenden zelf in de hand hebben.

Veilig tillen, humane Ergonomie hoe doe je dat?

Tijdens de gehouden Safety Week konden de deelnemers o.a. middels de STEP BodyProtector op eenvoudige wijze oefeningen doen om zelf te ervaren hoe ze hun rug op een verantwoorde manier kunnen belasten.

Voor veel deelnemers was het een bewustwording van hun eigen “beperkingen” en anderzijds een reminder van wat ze in het verleden al eens hadden geleerd maar was weggezakt.

STEP Nederland adviseert ons rondom ergonomische knelpunten op de werkvloer en te komen tot passende acties. Dit alles zal een positieve effect hebben op de arbeidsverzuimcijfers binnen onze organisatie en de algehele fitheid en vitaliteit van de individuele medewerker.

Bert Bijstra
Safety Specialist
RESH

 

STEP Nederland:

In 2016 en 2017 hebben we groepsgewijze trainingen gegeven. Effecten ebben nog wel eens weg als er te weinig oog is voor borging. Het nut van betere humane ergonomie met goede til en bewegingstechnieken wordt breed gedragen.

Toch zijn er werknemers bij die zonder aarzelen de juiste techniek konden laten zien.

humane ergonomie

Motivatie om het zich eigen te maken was simpel, als ik het goed doe heb ik geen last.

Een collega, hieronder, moet de training nog volgen, dat is duidelijk te zien.

humane ergonomie, tillen

Meer over STEP diensten

Meer over Essity Hoogezand

WhatsApp chat
Call Now Button