Over STEP

STEP is een landelijke organisatie die elke dag bezig is met het herstel en voorkomen van klachten aan het lichaam. Verzuim door fysieke overbelasting is een steeds groter wordend probleem op iedere werkvloer. Of u nou fysiek bezig bent, of aan het bureau zit, rug-, schouder- en RSI-klachten komen overal voor. STEP zorgt bij uitval voor een snelle en duurzame terugkeer op de werkvloer. Maar liever nog voor de preventie van uitval.

STEP, Tonen van veilig ruggebruik

Wie zijn we?

Wij zijn een idealistische landelijke organisatie met zeer bekwame en bevlogen medewerkers die dagelijks bezig zijn met het voorkomen van en herstel van fysieke klachten. 

Waar staat STEP voor?

STEP staat voor een zelfredzame mens. In een perfecte wereld is een bedrijf als het onze niet nodig, men weet hoe men met het lichaam om moeten gaan. Verzuim door fysieke klachten is hierdoor verleden tijd. Helaas bestaat deze wereld niet. 

Toch streven wij ernaar om zoveel mogelijk mensen veilig met hun lichaam om te leren gaan. In werk- en vrijetijd situaties. We noemen  Humane Ergonomie., een belangrijke aanvulling op Technische Ergonomie.

STEP
STEP

Partner van STEP worden?

STEP is een partij met vermoedelijk de meest ruime en lange ervaring met het werken voor bedrijven en werken op de werkvloer.

De fysiotherapie is later gaan inspelen op een behoefte en er zijn nu opleidingen tot Arbeidsfysio en bedrijfsfysio. Na het volgen van zo’n opleiding is het probleem vaak om bij een bedrijf binnen te komen.

Met onze ruime ervaring in deze bedrijfsmatige benadering kan STEP hierbij helpen. 

Meer weten? Klik hier.

Ons team

STEP bestaat uit zeer gedreven specialisten en trainers, ondersteund door het backoffice en directeuren Henk Jan Kooke en Bert Bruggeman.

STEP
Henk Jan Kooke
Algemeen directeur

Henk Jan of liever “Ha-jee” genoemd. Studeerde langer geleden dan hij zou willen toegeven fysiotherapie aan hogeschool van Groningen. Tijdens zijn opleiding zag hij van alles wat niet deugde. Fysiotherapie is symptoombestrijding en pakt de kern van het probleem niet aan: onveilig lichaamsgebruik. Vanuit deze gedachte richtte hij samen met een aantal gelijk denkenden STEP op. Het doel: een zelfredzame mens.

step
Bert Bruggeman
Algemeen directeur

Bert is de grondlegger en productontwikkelaar van STEP, hij loopt al een tijdje mee. Hij slaagde voor zijn opleiding tot fysiotherapeut in 1970. Maar vond deze wazig en had zijn twijfels over de inhoud van fysiotherapie en manuele therapie. Het ontbrak volgens hem aan logica, rationaliteit en wetenschappelijke onderbouwing. Hij houdt zich vooral bezig met de wetenschap en gebruikt deze kennis uit de wetenschap om het STEP product verder te verbeteren en up to date te houden.

STEP
Gerben Geerdink
Preventie specialist & trainer

Een STEPPER in hart en nieren uit het oosten van het land. Zijn passie? Zoveel mogelijk mensen helpen. Hij is breed inzetbaar: geeft veel groepsgewijze preventie trainingen, begeleid medewerkes met fysieke klachten en voert veel werkplekbezoeken uit. Kortom een brok ervaring die geen uitdaging uit de weg gaat.

STEP
Marloes Wijma
Preventie specialist & trainer

Al sinds 2006 bij STEP. Altijd vrolijk, opgewekt en positief. Marloes is in vele branches thuis en ziet onbekende werksituaties als een leuke uitdaging. Of de trainingen nou groepsgewijs of individueel zijn, zij geeft altijd 100%.

STEP
John Eekelder
Preventie specialist & trainer

Als freelancer was hij al betrokken bij STEP toen wij ons eerste bedrijf, preventieve groepsgewijze scholing gaven. Nu jaren verder zet hij zich nog steeds in voor STEP maar is hij ook mede-eigenaar van praktijd ‘Fyrtuoos’. Voor STEP zet hij zich in voor groepsgewijze en individuele trajecten en heeft hij middels de kwaliteitscommissie jaren lang ingezet om een zo hoog mogelijk ZelfZorgbeleid te voeren.

Janine Kroezen
Preventie specialist & trainer

Een trainer met pit, ze weet wat er moet gebeuren voor het beste en duurzaamste resultaat. Al lange tijd in dienst bij STEP. Wonend in de achterhoek maar rijdt het hele land door. En bel je naar het hoofdkantoor? Grote kans dat je haar aan de telefoon krijgt!

Maarten Elfring
Preventie specialist & trainer

Onze jongste bediende! Studeerde in 2013 af aan de hogeschool van Groningen als Fysiotherapeut. Na een korte tijd als fysiotherapeut gewerkt te hebben is hij in dienst bij STEP en dat bevalt hem wel.

STEP
Harm Jan de Groot
Preventie specialist & trainer

Harm Jan is als zelfstandig werkende STEP instructeur met daarnaast een eigen praktijk. Harm Jan is een van de meest ervaren STEPPERS, werkt al sinds zijn afstuderen als Fysiotherapeut bij en later voor STEP. Is van alle markten thuis, groepsvoorlichting, Individuele training en assessments. Betrouwbaar, rustig en kundig.

Evert van Amerongen
Preventie specialist & trainer

Als freelancer is hij als Zelfzorginstructeur voor STEP in de regio Arnhem actief. Zijn passie ligt bij een gerichte aanpak bij arbeidsgerelateerde klachten en al vanaf 1995 actief betrokken bij STEP. Ook is hij verantwoordelijk voor de Arnhemse Blessurewinkel. Daarnaast werkt hij als fysiotherapeut en is mede-eigenaar van de gespecialiseerde praktijk FysioDynamiek.

Arjan van den Berg
Preventie specialist & trainer

Werkt al sinds jaar en dag samen met STEP in de regio Rotterdam. Vriendelijk, kundig en een vaste waarde binnen STEP.

STEP
Jos Diseraad
Preventie specialist & trainer

Jos is een STEP Instructeur met een enorme ervaring, kennis en kunde. Gaat altijd voor het belang van de gezondheid van het individu. Werkt in de regio midden Nederland en is naast zijn werkzaamheden ook betrokken bij de kwaliteitscommissie en geeft daarmee een impuls aan het up to date houden van kennis binnen STEP.

Samen aan de slag

Overtuigd? Of heeft u nog wat meer informatie nodig? Neem nu geheel vrijblijvend contact met ons op.


    Uw gegevens zijn enkel ter administratie en wij zullen deze nooit zonder uw toestemming delen met anderen. Lees hier meer over in ons privacybeleid.

    WhatsApp chat
    Call Now Button