THUISWERK TIPS

Thuiswerken in tijden van Corona? 

Op een goede stoel kun je erg slecht zitten, op een slechte stoel kun je goed zitten. Klinkt tegenstrijdig maar is het niet. Het probleem nu is dat maar weinig werknemers die thuiswerken over een goede stoel en bureau beschikken.

Gevaar zit in een klein hoekje

Wij zien tijdens de online werkplek inspectie mensen werken op het terras, met dank aan het mooie weer, op de bank, aan de bar, aan de keukentafel etc etc. Daarnaast zijn mensen niet op de hoogte van de juiste werkhouding. Uiteraard heeft de thuisomgeving er invloed op.

De oplossing?

U zou natuurlijk een nieuwe werkplek, bureau en goede bureaustoel kunnen aanleveren. Dat kost geld en er moet ook ruimte voor zijn. En ook dan blijft het probleem van een verkeerde werkhouding bestaan. De omgang met de werkplek is van primair belang.

Ten eerste kunnen wij een E-learning ter beschikking stellen waarin de minimale eisen zijn opgenomen voor de werkplek. Deze E-learning geeft een goed beeld van wat je kunt doen om de werkplek veilig te maken en hoe men daar op verantwoorde wijze mee om kan gaan.
Ten tweede heeft de E-learning aan het einde een oefen-, en beweegprogramma om ook de gevolgen van toenemende inactiviteit enigszins het hoofd te bieden.

Mocht dit allemaal niet lukken dan kan men een online inspectie aanvragen bij ons. Wij beoordelen de mogelijkheden en geven gerichte adviezen.
Indien er nadien nog vragen bestaan kan men contact opnemen met de instructeur die uw werknemer geholpen heeft.

Download onze whitepaper over:

Thuiswerken tijdens Corona

Hierin leest u wat de aanpak van STEP is met betrekking tot thuiswerken. Download de Whitepaper en lees het zelf.


  Uw gegevens zijn enkel ter administratie en wij zullen deze nooit zonder uw toestemming delen met anderen. Lees hier meer over in ons privacybeleid.

  De aanpak van STEP

  Preventie van fysieke overbelasting is noodzakelijk om de inzetbaarheid van uw medewerkers te garanderen. Wij leveren maatwerk voor iedere branche met gebruik van unieke professionele hulpmiddelen.

  1.

  Zelfredzaamheid

  De aanpak van STEP is uniek. Wij focussen ons namelijk niet alleen op arbeidsgerichte situaties maar zorgen ervoor dat uw medewerkers in elke situatie veilig omgaan met hun lichaam. Immers worden blessures niet alleen tijdens werk veroorzaakt maar ook thuis. Wij zorgen ervoor dat uw medewerker bewust bekwaam met zijn/haar lichaam om gaat.

  2.

  Duurzame inzetbaarheid

  Duurzame inzetbaarheid, dat is iets waar elk bedrijf naar streeft. Het is lastig om uw medewerkers langdurig inzetbaar te houden. Klachten aan het bewegingsapparaat zorgen voor uitval, als werkgever betaalt u dan dubbel. Met de bewezen STEP-methode verminderen wij uitval en zorgen we voor duurzame inzetbaarheid zodat medewerker en werkgever beiden profiteren, inzetbaarheid kan met tenminste 30% toenemen.

  3.

  Spoedig herstel bij uitval

  Soms is uitval onvermijdelijk, de jarenlange klachten die uw medewerker al hadden hebben toch tot uitval geleid. STEP zorgt er met een gericht individueel programma voor dat verdere overbelasting voorkomen wordt en uw medewerker ongestoord kan herstellen. Wat weer leidt tot een vlotte en verantwoorde werkhervatting met een vele kleinere kans op herhaling.

  Neem contact met ons op

  Heeft u nog wat meer informatie nodig? Neem nu geheel vrijblijvend contact met ons op.


   Uw gegevens zijn enkel ter administratie en wij zullen deze nooit zonder uw toestemming delen met anderen. Lees hier meer over in ons privacybeleid.

   WhatsApp chat
   Call Now Button